Jelenlegi hely

Jogi nyilatkozat és bevezetés

Jogi nyilatkozat

A műnek erre a változatára a Nevezd meg!-Ne add el!-Ne változtasd! licenc feltételei érvényesek: a művet a felhasználó másolhatja, többszörözheti, továbbadhatja, amennyiben feltünteti a szerző nevét és a mű címét, de kereskedelmi célra nem használhatja fel.

A szerző a lehetőségei szerinti legnagyobb gondossággal járt el a könyv írása közben. De ettől még számítani kell szerkesztői pontatlanságra, sőt nem zárható ki a tárgyi tévedés sem. Mindezzel együtt e könyv alkalmas az alapismeretek megszerzésére.

A kiadvány létrejöttét a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Kara támogatta.

Bevezetés

Ezzel a könyvvel arra vállalkozom, hogy a Kecskeméti Főiskola GAMF Karán tanuló műszaki informatikus hallgatók kezébe olyan anyagot adjak, amely az előadások és gyakorlatok mellett további segítséget ad a web kliens és szerver oldali nyelvei, alapvetőbb technológiái megismerésére.

A könyv feltételezi az alapvető programozási és hálózati alapismeretek meglétét. Ennek hiányában az anyag elsajátítására több időt kell fordítani.

A könyvkiadásról

Jelen jegyzet elkészülését hat tanév oktatási tapasztalatai, hat jegyzetként közreadott és egy könyvként kiadott verzió előzte meg. Az előző verzióhoz képest a kisebb javítások és kiegészítések mellett a HTML 5, a CSS 3 és a PHP 5-ös verzió néhány fontosabb újdonsága is bekerült. Ezek még nem mindig használhatók a munka során, de hamarosan szükségünk lesz az ismeretükre.

A PDF formátumú jegyzeteimet eddig több tízezer alkalommal töltötték le, sok weboldalon ajánlják, és több egyetemen (pl. ELTE, BME, Óbudai Egyetem, Debreceni Egyetem, Szegedi Egyetem, pl. Java programozás) is használják kötelező vagy ajánlott irodalomként.

A könyv „ára”

  • 0 Ft a GAMF nappali vagy levelező tanrendű, a jegyzethez tartozó kurzust felvevő hallgatója
  • 0 Ft annak számára, aki nem találja hasznosnak
  • egy köszönő e-mail a nagy.gusztav@gmail.com címre azok számára, aki ugyan hasznosnak tartja, de fizetni nem tud érte
  • 3.000 Ft annak számára, aki hasznosnak találja és tud is érte fizetni

Ez utóbbi esetben a nagy.gusztav@gmail.com címre küldött e-mailben lehet jelezni a fizetési szándékot a számlázási cím megadásával.

Akik inspiráltak abban, hogy ezt az üzleti modellt alkalmazzam:

  • Jézus Krisztus, akitől (közvetve vagy közvetlen) mindent kaptam,
  • A szabad szoftveres közösség

Kecskemét, 2013. szeptember
a szerző